Де шукати роботу новачку у сфері IT? Ловіть підбірку анонімних платформ для пошуку роботи в IT

12.12.2022 1 хв

Незважаючи на обставини попит на IT-спеціалістів зростає. Українська IT-екосистема за останні декілька років стала ключовим сектором економіки нашої держави. IT-інфраструктура та сервіси навіть державні розвиваються дуже швидко. 

Попит на досвідчених ІТ-фахівців сильно зріс, а пропозиція практично не змінилася. Новачки не такі затребувані, як хотілося б, тому дисбаланс все одно залишається. Це спричинило підвищений інтерес до альтернативних каналів пошуку талантів.

Та щей останні зміни та обмеження у роботі з  LinkedIn для рекрутерів додали великого дискомфорту. Коли звичайна активність та розсилка запрошень кандидатам, без спаму (тільки релевантних), часто призводила до блокування облікового запису рекрутерів. 

Таким чином, рекрутери та і самі потенційні кандидати все більше придивляються до нових зручних, лояльних та, головне, спеціалізованих ІТ-проектів та агрегаторів у сфері пошуку роботи.
Маємо на меті допомогти випускникам Level Up та усім новачкам та зробити процес пошуки роботи в IT простішим та приємнішим. Тому спираючись на дослідження Make it in Ukraine підготували підбірку анонімних ресурсів пошуку роботи в IT не тільки в Україні, але й за її межами.

1. Djinni

Один з найпопулярніших українських сервісів ІТ-послуг серед кандидатів, компаній та стартапів, які шукають українських розробників.

Сервіс має зручне секціонування, захист конфіденційності кандидата та захист від настирливої ​​уваги рекрутерів. У популярних талантів можуть бути десятки а то й сотні запитів на день, що часто не належать до справи. Крім того, сервіс має зручного робота для моніторингу в Telegram.

2. Recruitika

Ще один український сервіс анонімного пошуку роботи. Створений за підтримки  українського IT та бізнес-медіа AIN. У своєму функціоналі має  фільтр зі спеціалізаціями у розрізі технічних та не технічних вакансій та кандидатів. Дуже зручно.

3. Skyworker

Це теж український стартап з дуже цікавою ідеєю. Skyworker починав як офлайн-агентство з кар’єрного консультування. Зараз це SaaS-сервіс у сфері HR та маркетингу, який допомагає ІТ-компаніям автоматично формувати онлайн-пул (спільнота) потенційних кандидатів на роботу.

Ідея сервісу полягає у гейміфікації процесу пошуку роботи та найму для ІТ-фахівців, за що сервіс часто називають Tinder with Jobs. Кандидат аналогічно свайпнути за пропозиції: «подобається/не подобається».

4. Talantly

Принцип роботи схожий на Skyworker: мінімалізм та нуль інформаційного навантаження. Кандидат створює анкету, встановлює зарплатні очікування та відповідає на пропозиції одним кліком – «Так/Ні». Варто зазначити, що оголошення без подробиць про зарплату будуть відхилені.

5. Bonus.work

Цей сервіс позиціонується як реферальний рекрутинговий сервіс. За кожну успішну рекомендацію кандидата компанії виплачують винагороду. Платформа об’єднує роботодавців та рекрутингові агенції з кандидатами, а також дозволяє всім бажаючим брати участь у партнерській програмі.

6. Jobitt

Дуже простий та лаконічний сервіс. Найчастіше тут знаходять кандидатів на вакансії у сфері IT, маркетингу та дизайну.

7. INCO.WORKS

Анонімна, безкоштовна реєстрація для усіх користувачів. Кандидати вказують наявні в них навички та за бажання заповнюють будь-яку додаткову інформацію про себе. Контактна інформація претендента за замовчуванням прихована. Спілкування між потенційним роботодавцем та претендентом є анонімним до моменту запрошення на співбесіду або до моменту, коли кандидат забажає оприлюднити свою інформацію.

Компанії вказують необхідні навички кандидата під час створення вакансії, і система автоматично підбирає відповідні резюме.

8. Just Join IT

Цікавий польський сервіс із яскравим та приємним дизайном. На головній панелі є мапа актуальних вакансій у регіонах (не тільки Польщі, а й усього світу). Сервіс зосереджений більше на вакансіях, ніж просуванні профілів кандидатів. По суті, це дошка вакансій. Є розділ з фірмовими картками та журналом для ІТ-спільноти Justgeek (польською).

9. Interview.top

І ще один класний український сервіс. Особливость його в тому, що кандидати просто записують технічне відеоінтерв’ю (анонімно), а потім рекрутери оцінюють цей запис. Як наслідок: економія часу кандидата та рекрутера. Платформа дає більше привілеїв кандидатам, ніж рекрутерам.

10. Центру розвитку кар’єри Level Up

Ми також хотіли б розказати і про нашу систему підтримки наших студентів. Кожен випускник Level Up отримує допомогу та підтримку кар’єрного коуча.

  • Разом з кар’єрним консультантом ви проаналізуєте свої компетенції, визначитесь кар’єрні цілі та позиціонування на ринку праці
  • Складете якісне резюме та супровідний лист, які допоможуть виділитися серед інших кандидатів
  • Ви матимете нагоду безкоштовно відвідувати  тренінги з рекрутерами з підготовки та проходження співбесіди, а також самопрезентації для розвитку ваших soft skills 
  • Менеджер з працевлаштування регулярно інформуватиме вас про актуальні вакансії від наших компаній-партнерів

Як бачите варіантів для пошуку роботи достатньо, потрібно тільки ваше бажання. Якщо вам потрібна в цьому допомога ми можемо вам в цьому допомогти.

Або ж ви тільки замислюєтесь про зміну фаху та не знаєте з чого почати? Зарегистрируйтесь на безкоштовну кар’єрну консультацію з наших фахівцем і 30-хвилинний дзвінок з нами допоможе вам прийняти зважене та правильне рішення. 

Ми завжди готові проконсультувати та допомогти почати кар’єру в IT. Давайте залишатись на зв’язку.